Deactiveren en activeren van gebruikers

Het is mogelijk om gebruikers te deactiveren. Gebruikers die inactief zijn:

• Kunnen niet meer meer inloggen;

• Ontvangen geen e-mail berichten vanuit Castor SMS;
  • Worden niet meer standaard weergegeven bij het toevoegen van een studieteamlid;

• Worden in het overzicht met studieteamleden weergegeven als inactief;

• Worden in het Gebruikersmenu niet meer standaard weergegeven.

Waarom gebruikers deactiveren?

• Wanneer iemand geen bevoegdheden meer heeft om inzage te hebben in de Castor SMS omgeving. Bijvoorbeeld als iemand uit dienst is.
  • Wanneer er een onjuist e-mailadres is toegevoegd.

Hoe kun je gebruikers deactiveren?

• Ga naar het Gebruikersmenu en filter op actieve gebruikers
  • Klik met de rechtermuisknop op de gebruiker en kies "Deactiveer gebruiker"
  • Of selecteer meerdere gebruikers en gebruik de Bulk actie knop om deze gebruikers tegelijkertijd te deactiveren.

Hoe kun je gebruikers weer activeren?

• Ga naar het Gebruikersmenu en filter op inactieve gebruikers
  • Klik met de rechtermuisknop op de gebruiker en kies "Activeer gebruiker".