Een goedkeuringsaanvraag beheren

Wat is een goedkeuringsaanvraag?
Een goedkeuringsaanvraag is een verzoek om een akkoord te geven. Denk hierbij aan een akkoord van een jurist, financial controller, privacy deskundige of een medisch hulpmiddelen expert. De goedkeuringsaanvragen zijn gekoppeld aan een gebruikersrol die Admins beheren. Het kan zijn dat meerdere gebruikers in het systeem dezelfde rol hebben.

Zodra een goedkeuringsaanvraag aan een studie is toegevoegd en je hebt de gebruikersrol van deze goedkeuringsaanvraag, dan wordt je automatisch per e-mail geïnformeerd*. Vanaf dat moment heb je de volgende rechten op de studie:

• Het inzien van de studiegegevens;
  • Het downloaden, toevoegen en archiveren van studiedocumenten;
  • Het aanpassen van de status van de goedkeuringsaanvraag.

Hoe kun je een goedkeuringsaanvraag goedkeuren of afkeuren?

• Open een studie;
  • Ga naar het Goedkeuringsaanvragen tabblad;
  • Open de goedkeuringsaanvraag;
  • Pas de status aan en geef een reden aan waarom de aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd en klik op Opslaan.

Zodra de goedkeuringsaanvraag is aangepast wordt het studieteam en/of de Admins automatisch geïnformeerd per e-mail*.

* = Afhankelijk van de notificatie instellingen die Admins beheren.

Het digitaal ondertekenen van een goedkeuringsaanvraag:

• Open een studie;
  • Ga naar het Goedkeuringsaanvragen tabblad;
  • Gebruik de rechter muisknop of het actie-icoon en selecteer Ondertekenen (let op: het is allen mogelijk om een goedkeuringsaanvraag te tekenen die goedgekeurd is);
  • Voer opnieuw je wachtwoord in en klik op Ondertekenen;
  • De goedkeuringsaavraag is nu getekend.

Een handtekening komt te vervallen zodra de goedkeuringsaanvraag wordt bewerkt.

Hoe weet ik welke goedkeuringsaanvragen ik nog moet behandelen?

• Ga naar het Dashboard menu;
  • Open de Lijst weergave, alle goedkeuringsaanvragen met de bijbehorende status worden hier getoond;
  • Dubbelklik op een studie om deze te openen.